Type and press Enter.

Urban Jungle, haal het groen naar binnen!

Urban Jungle trend

De Urban Jungle trend is een blijvertje als je het mij vraagt! Haal de botanische sferen naar binnen met veel planten en groen geweld en combineer het met luxe materialen als leer of fluweel. In dit artikel leg ik de trend nog even toe en hoe jij deze stijl toe kunt passen in je eigen huis.  

Urban Jungle

Urban Jungle, het woord zegt het al: je waant je als het ware midden in de jungle. Natuurlijk hoef je het niet zó groot aan te pakken; met een aantal subtiele veranderingen geef je jouw interieur al een geheel nieuwe look. 

Groen, groen en meer groen!

Urban Jungle wordt getypeerd door de vele groene tinten, tropische printjes en planten! Dit laatste zien we de laatste jaren al veel meer terug in onze interieurs. Veel grote planten met grote bladeren – zoals de o zo populaire bananenplant – en plantenhoekjes geven het interieur een botanische stijl. Daarnaast is de kleur groen – donkergroen, licht groen, flessengroen of legergroen – een kleur die we steeds meer terug zien. Loop maar eens een woonwinkel binnen en je wordt overspoelt door groene zitmeubels, maar ook veel accessoires. Wil je nou niet gelijk je bank vervangen voor een groene bank? Verwerk de kleuren dan in je accessoires. Een paar leuke vaasjes, kussens en misschien een mooi kleed op de vloer geeft je interieur een compleet andere sfeer. Als je nog een stapje verder wilt gaan, verf dan een muur in een mooie kleur groen.

Plantentafeltjes!

Planten, het liefst zo veel mogelijk en zo groot mogelijk. Zeker mijn favoriete onderdeel van de Urban Jungle trend. Wist je dat planten ook een positief effect hebben op je gezondheid? Ze geven zuurstof en zuiveren de lucht. Je kunt dus geen genoeg planten in je woning hebben! De planten worden vaak gegroepeerd in de zogenaamd plantenhoekje. Pak een aantal verschillende bijzettafeltjes en plaats daar een diverse collectie planten op. Je kunt hiervoor natuurlijk nieuwe bijzettafeltjes voor kopen, maar het geeft ook een authentieke sfeer wanneer je nieuw combineert met wat antieke tafeltjes. Hou jij ervan om tweedehands winkeltjes af te struinen dan is dit echt iets voor jou! 

Tip! Heb je weinig oppervlakte? Hang de planten dan aan het plafond en plaats ze op plankjes aan de muur. Op die manier hou je de vloer vrij. Je trekt ook de aandacht naar boven, waardoor je optisch meer ruimte creëert.

Tropische plantenprints

Botany Banana by Photowall

Als je nog niet genoeg hebt van alle planten in huis, dan hebben we natuurlijk ook nog de plantenprint om het af te maken. Ook handig wanneer je geen groene vingers hebt! De plantenprints zien we terug in de slaapkamer in het beddengoed en behang aan de muur. Maar ook in de woonkamer zien we grote wanden met een behangetje of fotobehang van deze print. Maak het geheel af met sierkussen en schilderijen met de Urban Jungle print. Niets is te gek natuurlijk, maar zorg wel dat je een balans houd. Zo komt een schilderij met print het mooiste uit op een egale achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *