Type and press Enter.

De interieurtrends voor 2020

Interieurtrends voor 2020

Het einde van het jaar is weer in zicht! Dat betekent dat het tijd is om de interieurtrends voor 2020 op een rijtje te zetten. Naast materiaal en kleurgebruik, zien we ook een opvallende trend dat de gemoederen in iedere branche bezig houdt: duurzaamheid. Naast slimme technologieën in huis om stroom te besparen, kijken we ook meer naar de producten die we kopen. Niet alleen het gebruik van duurzame materialen en de herkomst van de materialen zijn belangrijk, maar we kijken ook steeds vaker naar het productieproces. Een aantal producenten spelen hier al slim op in.

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen, het wordt steeds belangrijker en dat zien we in 2020 ook terug. Gelukkig maar want onze aarde heeft dit ook nodig. Aan alle kanten horen we over de opwarming van de aarde en hoe belangrijk het is om nú het roer om te gooien. We zijn ons hier erg bewust van, dit zie je ook terug in andere ontwikkelingen. De opmars van populaire vegan restaurants, maar ook kringloopwinkels, vintage meubels en tweedehands kledingwinkels zijn enorm populair. Met betrekking tot wonen worden steeds meer producenten worden geprezen voor hun duurzame innovaties. Duurzaamheid en milieubewust ondernemen is nu een toegevoegde waarde in plaats van een bijzaak.

Duurzaam wonen interieurtrend 2020
Zuiver Sustainable Project

We zien ook steeds meer meubelproducenten die het roer omgooien om zo hun C02 uitstoot te verminderen, maar er ontstaan ook steeds meer nieuwe duurzame meubelmerken. Zo produceert de een meubels van duurzaam gecertificeerd hout, maar zijn er ook toffe merken die vanaf de tekentafel al bedenken wat de impact van het meubel zal zijn op het milieu. Hieruit ontstaan meubels van bijvoorbeeld plastic flessen, worden meubels zelf ook volledig recyclebaar en worden productieresten hergebruikt voor andere doeleinden. Het merk Zuiver is hierin een goed voorbeeld. Zo hebben zij de Thirsty chair ontwikkeld met het hergebruik van plastic flessen, maar lopen er ook innovatieve projecten waarbij Zuiver onderzoek hoe zij meubels kunnen produceren van andere materialen, die geen of een positief impact hebben op het milieu in de toekomst. Duurzaam wonen gaat dus verder dan het gebruiken van LED lampen. Kies je meubels bewust uit en ga eens langs een kringloopwinkel. Niet alleen vind je hier unieke items, het is ook nog een goed voor je bankrekening!

Multifuntionele inrichting

Een van de interieurtrends voor 2020 is de multifunctionele inrichting. De stedelijke bevolking groeit, waardoor mensen steeds kleiner gaan wonen. Ook worden er in steden steeds vaker kleine appartementen gebouwd. Slimme oplossingen en multifunctionele inrichtingen worden daarom steeds belangrijker, dit zien we ook in de opkomende interieur trends voor 2020 terug. Traditionele functionele ruimtes die worden gescheiden door muren – zoals slaapkamers, keuken, douche, woonruimte, keuken en eetkamer – werken niet langer meer voor hedendaagse woningen en worden nu samengebracht in één ruimte.

Woning van Clare Cousins architecten gebaseerd op de Japanse levensstijl

Studio’s en kleine appartementen zijn mateloos populair. Zo worden er steeds meer kleine appartementen gebouwd en worden leegstaande kantoren omgebouwd tot complexen met studio’s. Voor architecten wordt het dus ook steeds belangrijker in de basis de woningen goed in te delen en in te richten, zodat werk en ontspanning gecombineerd kunnen worden in een gemeenschappelijke ruimte. Handige meubels met meerdere functionaliteiten worden daarbij belangrijk, zonder dat je moet inleveren op de kwaliteit van het wonen. Dit kan uiteenlopen van een compleet ingebouwde wand waar de keuken uit komt rollen, tot aan een wandmeubel met opbergruimte én werkplek.

Multifunctionele wandkast waar werk en ontspanning wordt gecombineerd
Bron: Nuance kasten & deuren

Natuurlijke materialen en kleuren

De trend duurzaam wonen zie je ook terug in het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren in het interieur. Naast het duurzame aspect zie het er natuurlijk ook erg mooi uit. Natuurlijk materialen en kleuren geven ook een antwoord op ons drukke leven. Een interieur dat rust uitstraalt. Jouw thuis wordt een plek waar je even helemaal kunt bijkomen. In het interieur zien we veel meubels en accessoires van natuurlijke materialen als marmer, keramiek en hout. Verder worden er materialen als rotan, bamboe, gerecycled katoen, hennep en jute gebruikt in de aankleding en accessoires. Ook komen de natuurlijke kleuren terug. Hier zien we vooral lichte naturel tinten of licht vergrijsde tinten.

Cane webbing meubels

Cane webbing is eigenlijk een fancy naam voor gevlochten riet en zagen we veel in de jaren ’80. Het is nu weer helemaal terug van weggeweest! Deze opkomende trend zie je terug in kasten, stoelen en fauteuils en heeft een retro look. Het past ook perfect in een interieur met natuurlijke materialen en vintage items. Over vintage gesproken, de Cesca Chair uit 1928 ontworpen door Marcel Breuer is hier een mooi voorbeeld van. Wil jij de cane webbing trend van 2020 in huis? HKliving heeft een prachtige collectie uitgebracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *